Serije - info

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Sulejman Veličanstveni

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Sulejman Veličanstveni taj Ned Mar 18, 2012 12:18 pm

TheLaki12


Admin
SULEJMAN VELIČANSTVENITims Productions | 2011 - ?

Serija prati Sulejmanov buran život, uspehe, pohode, intrige na dvoru i u haremu, dočaravajući epohu 16. veka i moćnog Osmanskog carstva. Sultan Sulejman je na vlast stupio kao mladić od 26 godina, dok je njegova vladavina trajala 46 godina. Bio je najznačajniji osmanski vladar koji je učestvovao u osvajačkim pohodima po Evropi, Aziji, a 1521. godine zauzeo je i Beograd.

Ipak, Sulejmanove ambicije su bile još veće, kretao se ka Austrougarskoj predstavljajući pretnju čitavoj zapadnoj Evropi. Nakon jednog od mnogobrojnih putovanja po Crnom moru, na carski brod koji je prevozio ženske robove kao poklon Sulejmanovoj palati, dospela je i Rokselana, kćerka ukrajinskog pravoslavnog sveštenika. Devojka je kidnapovana i prodata u roblje, a Sulejman je upravo nju izabrao za svoju novu ženu. Aleksandra je tako postala Hurem. Rodila je Sulejmanu četvoro dece i zajedno sa njim vladala Osmanskim carstvom.

Serija je izazvala kontroverze u islamskom svetu, jer je Sulejman predstavljen kao nemoralan čovek, bez poštovanja prema ljudima i sklon ličnim zadovoljstvima. Brojne pritužbe gledalaca upućene zbog negativnog predstavljanja ove istorijske ličnosti nisu umanjile popularnost serije u zemljama u kojima je prikazana.

Uloge:
Halit Ergenç - Suleiman the Magnificent
Nur Fettahoğlu - Mahidevran Sultan
Meryem Uzerli - Hürrem
Nebahat Çehre - Ayşe Hafsa Sultan
Okan Yalabık - Pargalı Ibrahim Pasha
Selma Ergeç - "Hatice" Sultan
Filiz Ahmet - "Nigar" Kalfa
Alp Öyken - Pope Clement VII
Selma Keçik - "Daye" Hatun
Nihal Büyükağaç - "Gülşah"
Selim Bayraktar - Sümbül Ağa
Fatih Al - Matrakçı Nasuh
Mehmet Günsür - Şehzade Mustafa
Burak Özçivit - Malkoçoğlu Bali Bey

2 Re: Sulejman Veličanstveni taj Pon Mar 19, 2012 2:41 am

Mirosl@v


Gledao sam prvih desetak epizoda i prestao! rofl Ne znam zašto kad je stvarno OK, izgleda imam odbojnost prema turskim serijama! yuck Možda ponekad bacim pogled...

3 Re: Sulejman Veličanstveni taj Pon Mar 19, 2012 2:51 am

TheLaki12


Admin
Ja bacim pogled sa vremena na vreme ... ali sapunjasto mi je. smile2 Ne očekujem željno sledeću epizodu, nije mi ništa woow. glare

Sponsored content


Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu