Serije - info

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Spartacus: blood and sand

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Spartacus: blood and sand taj Ned Mar 18, 2012 9:03 am

TheLaki12


Admin
SPARTACUS: BLOOD AND SANDStarz | 2010
Broj epizoda: 13

Spektakularna serija u produkciji STARZ-a, rađena po ugledu na filmove 300 i Gladijator sa budžetom od preko 50 miliona dolara.

Karakterišu je fantastični specijalni efekti, inspirativni kostimi, raskošna scenografija i odlična gluma. Ako volite filmske epske spektakle “Gladijator” i “300”, volećete i seriju “Spartak: Krv i pesak!”.

Klasična priča o najpoznatijem pobunjeniku Republike ožvela je kao eksplicitna i žestoka nova serija “Spartak: Krv i pesak”. Otrgnut od domovine i žene koju voli, Spartak je osuđen na brutalni svet arene gde su krv i smrt najpopularnija zabava. Ali, ne vode se sve bitke na pesku!

Spartak je jedan od najpopularnijih i najpoznatijih istorijskih likova. Kao gladijator postao je legenda još za života, a njegove borbe su predmet brojnih priča. Kao vojnog stratega, istoričari ga pominju zajedno sa drugim genijima tog doba – Hanibalom i Kornelijem Scipionom. I pored toga, njegov život je gotovo potpuna misterija. Dostupni izvori su često kontradiktorni. Ono što zasigurno znamo jeste da je Spartak živeo u prvom veku pre Hrista i da je, po najšire prihvaćenoj teoriji, bio rođen u Trakiji, potonjoj rimskoj provinciji. O njegovoj mladosti se ništa ne zna, a tek poneki izvori pominju da je mu je žena bila Tračanka. U Kapuu je najverovatnije stigao kao ratni zarobljenik, gde je ubrzo postao slavni gladijator, zahvaljujući svom jedinstvenom borilačkom stilu i nenadmašnoj snazi.

Prevare, korupcija i privlačnost senzualnih užitaka neprestano su iskušenje za Spartaka. Ako želi da preživi, mora da postane više od čoveka, više od gladijatora. Mora da postane legenda.
Australijski glumac Endi Vitfild kao Spartak, Lusi Loules kao Lukrecija, Džon Hana kao Bacijat i Piter Mensa kao Doktor tumače glavne uloge u ovoj jedinstvenoj mešavini igrane akcije, stripovskih efekata i brutalnih prizora borbe koja seriju “Spartak: Krv i pesak” čini istinskim televizijskim spektaklom.

Od trenutka kada je serija "Spartak: Krv i pesak" prvi put prikazana na američkoj tv mreži "Starz" u januaru 2010. predstavila se bogatom pričom i vizuelnim efektima kakvi nikad do tada nisu viđeni ni u jednoj televizijskoj seriji. Prva epizoda je postala najgledanija premijera u istoriji "Starza”, a serija je postala i najgledaniji kablovski tv program petkom.

Za sve buduće gledaoce i fanove serije “Spartak: krv i pesak” imamo i jednu tužnu vest. Zvezda serije, velški glumac Endi Vitfild preminuo je 11. septembra 2011. godine u 39. godini života, u svom domu u Sidneju. Glumac koji se proslavio ulogom u pomenutoj seriji, poslednje dve godine se borio sa retkim oboljenjem limfnih žlezda, ali je, nažalost, izgubio bitku sa teškom bolešću.

Uloge:
Andy Whitfield - Spartacus
Erin Cummings - Sura
Lucy Lawless - Lucretia
Manu Bennett - Crixus
Peter Mensah - Doctore Oenomaus
Jai Courtney - Varro
Nick Tarabay - Ashur
Antonio Te Maioha - Barca
Craig Walsh Wrightson - Solonius
Lesley-Ann Brandt - Naevia
Viva Bianca - Ilithyia
Katrina Law - Mira
Craig Parker - Gaius Claudius Glaber

2 Re: Spartacus: blood and sand taj Ned Mar 18, 2012 9:09 am

TheLaki12


Admin
"Spartak: krv i pesak" od 19. marta na B92! Od utorka do petka u 20h.

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu