Serije - info

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Kako leciti prehladu

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Kako leciti prehladu taj Ned Mar 18, 2012 8:07 am

Marko


Admin
Evo malih saveta kako da se brzo resite prehlade

1. Mirujte. Najčešća preporuka lekara je da svaku prehladu, ma kako ona bezazlena bila, preležite, jer upravo mirovanje jača otpronost imunog sistema, pošto telo ne troši energiju na druge aktivnosti.
2. Što više tečnosti. Mnoge naučne studije su pokazale da je ovo u stvari jedna velika zabluda, jer vam neće pomoći da se rešite prehlade. Međutim, konzumacija čajeva, ceđenih sokova, uz dodatke vitamina C vam i te kako može pomoći da ublažite simptome prehlade i deluje preventivno protiv dehidratacije organizma, u slučaju visoke temperature.
3. Ne budite sami svoj doktor. Ovo se prvenstveno odnosi na uzimanje antibiotika na svoju ruku. Kod običnih prehlada, nije potrebno uzimanje antibiotika, čak ni preventivno, jer se oni koriste samo u slučaju prehlada, koje sa sobom nose i virusne infekcije. Zato pri najmanjoj pojavi simptoma prehlade, posetite svog doktora, koji ipak zna bolje od vas.
4. Domaća radinost. Ukoliko je prehlada ipak slabijeg intenziteta, mogu pomoći i neki tradicionalni ‘medikamenti’, kao što su karamelizovano mleko (takozvani šerbet), razne vrste kompota, obloge od komove rakije ili sirćeta, koje su se pokazale kao vrlo delotvorne u snižavanju temperature.
5. Tuširanje. Ukoliko imate povišenu temperaturu, pre nego što počnete sa uzimanjem brufena ili nekog drugog leka namenjenog njenom snižavanju, pokušajte da se preznojite. Obucite se slojevito, lezite, i pokrijte se. Ukoliko vas uhvati drhtavica i oblije znoj, ne bojte se, to je znak da se telo bori protiv temperature. Zatim se odmah istuširajte mlakom vodom, presvucite i nastavite da odmarate.
6. Prilagodite ishranu. U vreme mirovanja tokom prehlade, izbegavajte tešku hranu. Jedite što više tečne hrane, koja neće opteretiti želudac i tako trošiti organizmu neophodnu energiju.

http://serije-info.serbianforum.info

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Similar topics

-

» Trazim note od pesme

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu